OK
Dostawa: 22 grudnia 2017
  609 143 184

O NAS

Stworzyłyśmy Biogrupę z pasji do zdrowego i dobrego jedzenia.

Poznałyśmy się, kiedy nasze córki były w tym samym przedszkolu. Z czasem zaprzyjaźniły się nasze rodziny. Okazało się, że mamy podobne zainteresowania, podobne rzeczy są dla nas ważne, że lubimy gotować, piec i eksperymentować w kuchni. A wszystko to z myślą, aby było zdrowo i smacznie

Tworząc Biogrupę przyjęłyśmy prostą filozofię: Jesteśmy tym, co jemy – w to wierzymy! Tysiące lat ewolucji przygotowały ludzi do spożywania prostego i mało przetworzonego jedzenia, wytwarzanego bez ulepszaczy i konserwantów. Naszą inicjatywę kierujemy więc do wszystkich, którzy zwracają uwagę na to, co jedzą, chcą być świadomi pochodzenia żywności i są ciekawi nowych smaków. Zależy nam na tym, aby nasi odbiorcy otrzymywali świeże, wysokogatunkowe produkty w dobrej cenie, których nie znajdzie się na sklepowych półkach w supermarkecie. W związku z tym wyszukujemy i dostarczamy zdrową, nieprzetworzoną żywność wytwarzaną tradycyjnymi metodami od małych polskich producentów (znaczna część oferty to produkty posiadające certyfikat eko). Nasi dostawcy nie są anonimowi. O każdym z nich można przeczytać krótką informację oraz obejrzeć zdjęcia pochodzące z naszych wizyt u poszczególnych gospodarzy.

Kupując produkty w naszej grupie macie gwarancję, że wszystko zostało przetestowane w naszej kuchni, potem udostępnione na degustacji podczas odbiorów i następnie włączone do stałej oferty. Dbając o jakość, jednocześnie dbamy o domowe finanse. Zamawiamy od producentów na dany dzień tylko to, na co zostało zgłoszone zapotrzebowanie. Nie ma więc strat na rzeczach, które się przeterminowały. Poza tym nie mamy opłat za sklep w drogiej lokalizacji. Jesteśmy więc konkurencyjne cenowo, bo dostarczamy produkty wprost od wytwórców do odbiorców.


Oprócz polskich produktów oferujemy także ekologiczne cytrusy i warzywa z Sycylii. Od jesieni do wiosny możecie zamawiać soczyste pomarańcze w różnych odmianach, cytryny, grejpfruty, kiwi oraz wyborne awokado Hass. Cytrusy z Sycylii są wyjątkowe. Pragniemy zwrócić Waszą uwagę na czerwoną odmianę pomarańczy Tarocco, Moro, Sanguinello niespotykaną w polskich sklepach, a naprawdę rewelacyjną. Południowo-wschodnie rejony Sycylii słyną z upraw czerwonych pomarańczy. Bliskość Etny, odpowiednia gleba i swoisty mikroklimat sprawiają, że sycylijskie pomarańcze są znane na całym świecie z wyjątkowego smaku, soczystości i właściwości prozdrowotnych.

 
Zapraszamy serdecznie do zakupów! Zdrowe jedzenie to przecież troska o zdrowie i dobre samopoczucie nas samych i naszych bliskich.                         

 
Ania Falkowska                           

Elżbieta Wójtowicz

Biogrupa s.c.