OK
Pomoc: 609 143 184

Nabiał z mleka koziego





Nabiał z mleka koziego

Pyszne produkty z mleka pochodzącego od polskich kóz, delikatne lub wyraziste w smaku, w zależności od dodatków. Wyprodukowane albo w małej manufakturze albo w beskidzkim gospodarstwie ekologicznym.

Sery z mleka koziego

Sery kozie maj� niezwykle delikatny, lekko s�onawy smak. Bardziej wyrazisty jest ser w�dzony. Dodatki typu kozieradka, czarnuszka, ja�owiec sprawiaj�, �e ka�dy k�s jest niepowtarzalny i zadowoli najbardziej wymagaj�cych smakoszy.

Masło kozie

Masło z mleka koziego to nieczęsto spotykany wyrób. Jest bardzo delikatne w smaku, ma białą barwę. Znacznie zdrowsze od tradycyjnego masła, zawiera mniej tłuszczu i obfituje w cenne składniki mineralne.

Mleko kozie

Świeże mleko kozie ma lekko pikantny smak. Ten smak jest wynikiem obecności krótko łańcuchowych kwasów tłuszczowych. Kubek koziego mleka dostarcza 33 % dziennej zawartości wapnia i 17 % dziennej zawartości białka. Badania wskazują, że mleko kozie trawione jest znacznie szybciej (poniżej 1 godziny) niż mleko krowie (od 2-4 godzin). Mleko kozie zawiera witaminy A, D, kwas foliowy.

Jogurty kozie

Jogurt naturalny i smakowy - sezonowo dodawane składniki sprawiają, że produkt jest wyjątkowy w smaku.